Η ένωση των εταιρειών Vodafone και Cosmos Business Systems Υποψήφια ανάδοχος του έργου SD-WAN της ΔΕΗ | CBS


Η ένωση των εταιρειών Vodafone και Cosmos Business Systems Υποψήφια ανάδοχος του έργου SD-WAN της ΔΕΗ

Η ένωση των εταιρειών Vodafone και Cosmos Business Systems Υποψήφια ανάδοχος του έργου SD-WAN της ΔΕΗ

  • By
  • 0

 

 

 

Η ένωση των εταιρειών Vodafone και Cosmos Business Systems αναδείχθηκε υποψήφια  ανάδοχος του έργου της ΔΕΗ: «Παροχή ολοκληρωμένης λύσης (απαιτούμενου εξοπλισμού, κυκλωμάτων διασύνδεσης και σχετικών υπηρεσιών σχεδίασης, υλοποίησης και υποστήριξης) σύγχρονου δικτύου δεδομένων SD-WAN – Software Defined Wide Area Network» αξίας 5.536.725,24 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, μετά από δημόσιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν και οι εταιρείες: NOVA ΤΗΛΕΠ ΜΑΕ,  WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠ. Μ. ΑΕΒΕ και η ένωση εταιρειών: COSMOTE OTE AE-SPACE HELLAS AE.

 

Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στο εν λόγω έργο είναι της εταιρείας VMWARE – VeloCloud που θεωρείται από τα πλέον κορυφαία στον κόσμο, και θα διασυνδέσει με σύγχρονες τεχνολογίες το σύνολο των απομακρυσμένων εγκαταστάσεων της εταιρείας σε όλη την χώρα.

 

H VMware εξαγόρασε το VeloCloud, τον ηγέτη της αγοράς στο SD-WAN που επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τους παρόχους υπηρεσιών να αναπτύξουν ευέλικτη, ασφαλή συνδεσιμότητα WAN.

 

Το SD-WAN του VeloCloud που παρέχεται στο cloud επιτρέπει στις επιχειρήσεις να υποστηρίζουν με ασφάλεια την ανάπτυξη εφαρμογών, την ευελιξία δικτύου και απλοποιημένες διασυνδέσεις  υποκαταστημάτων και τελικών σημείων, παρέχοντας παράλληλα υψηλής απόδοσης, αξιόπιστη πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud, σε  κέντρα δεδομένων και επιχειρηματικές εφαρμογές που βασίζονται στο SaaS – Software as a Service.

 

Τόσο η Vofafone όσο και η Cosmos διαθέτουν σοβαρή τεχνογνωσία και εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μια εκ των οποίων είναι τράπεζα Alpha Bank, που πραγματοποίησε η Cosmos το 2020-2021, σε όλη την χώρα.